JMM ‘FIS NODE for Transition from the Linear to the Circular Economy’

FIŠ je bil na razpisu ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH uspešen pri prijavi Jean Monnet Module ‘FIS NODE for Transition from the Linear to the Circular Economy’. Projekt, ki bo trajal v obdobju med 1. februarjem 2022 in 31. januarjem 2025, sofinancira Evropska izvajalska agencija za izobraževanje in kulturo (EACEA) v okviru Evropske komisije. Nosilka modula je doc. dr. Urška Fric.

‘FIS NODE for Transition from the Linear to the Circular Economy’ bo proces tranzicije iz linearnega v krožno gospodarstvo naslovil z naslednjimi dejavnostmi: (1) vpliv okoljske politike EU in njene finančne podpore EK, ki deležnikom pomaga prepoznati in uresničevati ekološke, gospodarske in družbene koristi krožnega gospodarstva; (2) vpliv sodobnih družbenih trendov, kjer si deležniki v procesu tranzicije vse bolj prizadevajo slediti okoljski zakonodaji in politikam EU; (3) vpliv sociokulturnih dejavnikov na deležnike v procesu tranzicije iz linearnega v krožno gospodarstvo; (4) prepoznavanje značilnosti ključnih deležnikov s pomočjo zakonitosti analize omrežij; (5) ustvarjanje uporabniku prijaznega in preprostega IKT vozlišča, z upoštevanjem načela oblikovanja uporabniške izkušnje (UXD) »manj je več«, katerega cilj bo pritegniti interese potencialnih deležnikov krožnega gospodarstva.

FIS NODE IKT VOZLIŠČE bo pretežno namenjeno vsem ciljnim skupinam (industrijski in neindustrijski sektor, oblikovalci politik, izobraževalne in raziskovalne organizacije, civilna družba in drugi) z namenom zagotavljanja: (1) pregleda okoljske politike EU in njenih finančnih instrumentov s strani EK; (2) transferja znanja in tehnologij med izobraževalnimi in raziskovalnimi organizacijami, ter gospodarstvom;
(3) pregleda dobrih praks med deležniki na področju krožnega gospodarstva na ravni EU.

sl_SISlovenian