Pregled in testiranje različnih programskih orodij za izdelavo vsebinskih/žičnih okvirjev spletnih mest (Testing the different Wireframe Tools)

Wireframe oz. vsebinski/žični okvir predstavlja vizualni vodnik z ogrodjem in zato osnovo/pogoj za definiranje informacijske arhitekture, zasnove navigacije, uporabniškega vmesnika in Mockupa. Predstavlja osnovno/prvo različico spletnega mesta, ki ga je že mogoče pokazati personi oz. naši ključni skupini uporabnikov, ki bo uporabljala spletno mesto.

Za izdelavo vsebinskega/žičnega okvirja lahko uporabimo najrazličnejša uporabniku prijazna prostodostopna in plačljiva programska orodja, ki pogosto temeljijo na predlogah (templates) in uporabi načina dela ‘povleci in spusti’ (‘drag-and-drop’).

Na dogodku, ki bo 7. 12. 2022 potekal od 10.00 dalje, si bomo pogledali in testirali najpogosteje uporabljena programska orodja, v nadaljevanju pa testirali popis vsebine za vsebinski/žični okvir (wireframe) spletnega mesta FIS NODE ICT TOOL, ki nastaja v okviru projekta FIS NODE for Transition from the Linear to the Circular Economy. 

Dogodek je namenjen študentom, raziskovalcem, gospodarstvenikom, oblikovalcem politik, nevladnim organizacijam in ostalim zainteresiranim deležnikom.

Potekal bo (v realnem času) preko videokonferenčnega orodja Zoom

Dogodek bo vodila vodja projekta, doc. dr. Urška Fric.