Testiranje mockup-a spletnega mesta s potencialnimi uporabniki (Testing a mockup with potential users)

Mockup oz. maketa za razliko od Wireframe-a oz. žičnega okvirja predstavlja realistično vizualno zasnovo spletnega mesta, ki nakazuje, kako bi naj vizualno izgledala funkcionalnost spletnega mesta. Pretežno predstavlja drugo različico spletnega mesta, ki ga personi oz. naši ključni skupini uporabnikov pokažemo z namenom pridobivanja podrobnejših kritik vizualnih elementov in funkcionalnosti, da se lahko pred končno izvedbo spletnega mesta, izvedejo še potrebni popravki.

Za izdelavo mockup-a lahko uporabimo najrazličnejša uporabniku prijazna prostodostopna in plačljiva programska orodja, ki pogosto temeljijo na predlogah (templates) in uporabi načina dela ‘povleci in spusti’ (‘drag-and-drop’).

Na dogodku, ki bo 20. 12. 2022 potekal od 10.00 dalje, si bomo pogledali najpogosteje uporabljena programska orodja, v nadaljevanju pa testirali mockup spletnega mesta FIS NODE ICT TOOL, ki nastaja v okviru projekta FIS NODE for Transition from the Linear to the Circular Economy. 

Dogodek je namenjen študentom, raziskovalcem, gospodarstvenikom, oblikovalcem politik, nevladnim organizacijam in ostalim zainteresiranim deležnikom.

Potekal bo v živo na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, in sicer v sejni sobi v 2. nadstropju.

Dogodek bo vodila vodja projekta, doc. dr. Urška Fric.